5 animale mult mai dure decat par ( I )

In filme probabil ca cel mai usor de observat e personajul “badass”. In general ii vezi cam din avion. Personaje de genul asta exista si in regnul animal, insa multi sunt surprinzator de bine ascunsi.

Ursul Koala

Toata lumea ii stie ca acele creaturi lenese si pufoase din Australia. Au ochii mici, urechile mari si arata mai mult ca jucarii de plus decat ca animale propriuzise. In realitate insa este de dorit sa evitam contactul cu ei. Koala napadesc de Chlamydia, si intreaga lor populatie este amenintata de o epidemie a bolii, care ar putea eradica complet specia in 30 de ani. Ce inseamna asta? Ca ursilor Koala le place sa agate fara sa aiba standarde prea ridicate!

koala

Gandacul lui Hercule

Gandacul lui Hercule este cel mai celebru reprezentant al gandacilor rinoceri (numele este sugestiv). Desi acesta are deja un aspect destul de dur, ceea ce observam la prima vedere nu acopera nici pe departe capacitatile lui. Gandacul lui Hercule este capabil sa ridice de 850 de oriĀ  propria sa masa! Ceea ce il face cea mai puternica vietate, relativ la dimensiuni.

Dynastesneptunusmale

Hipopotamul

Cand vezi un hipopotam vezi un animal dragut, gras, si pe care diverse desene animate l-au facut sa aiba, de-a lungul timpului, o oarecare inclinatie artistica. Par a fi tipicul uriasului prietenos. Dar nu sunt. Deloc. De fapt, pe langa faptul ca se numara printre cele mai mari animale terestre, hipopotamii sunt de o agresivitate iesita din comun, ei atacand fara mila la cea mai mica provocare (sau uneori fara). Hipopotamii sunt responsabili de cele mai multe morti provocate de animale din Africa. DIN AFRICA. sa nu uitam ca de acolo vin leii si crocodilii. Ah… si in cazul in care sperai sa poti sa fugi de ei… slabe sanse, ca prin pana la 40 km/h

Wombatul

Wombatul este un marsupial, care in contrast complet cu restul zonei (Australia, Tasmania, Noua Zeelanda) nu pare sa intentioneze sa te omoare in vreun fel. Se poate spune ca sunt chiar dragalasi si inofenzivi. Wombatii au ca principali pradatori cainii Dingo si diavolii tasmanieni. Adica niste animale FOARTE dure. Strategia wombatului este una simpla: cand un pradator se repede la el, acesta fuge in vizuina, lasandu-si partea dorsala expusa (ceea ce e ok, este cartilaj pur), iar cand dingoul sau diavolul tasmanian baga capul in vizuina dupa el, le face creierul varza, dandu-le cateva picioare sanatoase. Exact – wombatul omoara in bataie diavoli tasmanieni.

Nutria

Nutriile la prima vedere sunt destul de neinteresante. Rozatoare originare din America de Sud. Sa le spunem sobolani uriasi. Doar ca mult mai rele. Sa ne imaginam cantitatile de stricaciuni produse de sobolani normali anual. Acum sa inmultim aceste pagube cu 1000. Cam atat de distructive sunt nutriile pe teritortiul SUA unde au ras 3000 de hectare in Maryland, iar Louisiana, in 2005 ii recompensa pe cei care vanau nutrii. In principiu sunt ca lacustele, daca lacustele ar fi rozatoare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>