Crime inca neelucidate – Nr. 3 – Ai grija la farse

PICIOARELE TAIATE DIN BRITISH COLUMBIA

human-feet-washing-up-on-shore-in-british-columbia-canada.img_.594.396.1315169944818

De ceva vreme pe tarmurile din British Columbia, o provincie aflata in sudul Canadei isi fac aparitia picioare taiate, si in general incaltate. In ultimii ani au fost gasite 10 picioare taiate, in general incaltati cu pantofi de alergat si nimeni nu poate explica din ce cauza. Dintre cele 2 perechi si 6 picioare, numai o pereche [membrele fiind gasite au putut fi identificate ca apartinand unui tip care suferea de depresie, si care probabil s-a sinucis.

Cea mai simpla explicatie pentru acest fenomen macabru este ca vreun criminal in serie omoara victimele si le taie picioarele, insa o alta posibilitate este ca picioarele sa se desprinda din cauza deteriorarii sub apa a gleznelor, iar datorita talpilor usoare pe care pantofii sport le au, picioarele sa se ridice la suprafata si sa fie purtate de curent spre tarm. Este in orice caz greu de explicat cu precizie pana nu se gasesc cadavrele in intregime

OSCAR ROMERO

SALVADORAN ARCHBISHOP OSCAR ROMERO

Oscar Romero s-a nascut in El Salvador in 1917. La varsta de 14 ani a parasit casa parinteasca pentru a se face preot, in San Miguel. In prima parte a preotiei sale, opiniile lui Romero legate de biserica si rolul acesteia fata de enoriasi erau foarte conservatoare. Insa dupa ce a trebuit sa ia locul unui alt preot ucis pentru incercarile sale de a reforma statul, Romero si-a schimbat din pareri.

A fost ucis in 1980 intr-o capela-spital din San Salvador, fiind impuscat in timp ce ridica potirul la sfarsitul slujbei de Euharistie. Cu cateva zile in urma Romero daduse un interviu in care ii indemna pe enoriasii sai sa isi faca datoria crestineasca si sa se uneasca impotriva abuzurilor si a incalcarilor Drepturilor Omului savarsite in tara. Asasinul sau nu a fost niciodata prins, insa eforturile depuse pentru a-l canoniza pe Oscar Romero continua si astazi.

MASTILE DE PLUMB

lead-masks

Toate crimele sunt in sinea lor oribile, insa cazul mastilor de plumb este de-a dreptul bizar. In 1966 un baietel brazilian care se juca cu zmeul sau a avut ghinionul de a descoperi doua cadavre. Era vorba despre doi barbati, bine imbracati, care aveau alaturi de ei o sticla cu apa, si care purtau masti din plumb. Singurele detalii pe care le-au putut descoperii politistii era ca erau ingineri si ca isi cumparasera apa de la un bar din apropiere.

Au gasit de asemenea in carnetel in care era scris “18.30, inghite capsulele. Dupa efect, protejeaza metalele, asteapta semnalul pentru masti”. Aparent nu se asteptau sa moara, deoarece unul dintre barbati pastrase chitanta de la bar, pentru a returna sticla.

MONSTRUL CU 21 DE FETE

1305052892578

In 1980 corporatia alimentara Ezaki Glico a inceput sa fie santajata de ceea ce parea o grupare terorista care isi spunea “Monstrul cu 21 de fete”. Actiunea Monstrului a inceput cand liderul Glico a fost rapit din propria casa (de fata cu familia sa) de catre doi barbati. Omul a fost tinut ostatic intr-un depozit, in schimbul a 100 de milioane si 100kg de aur. Presedintele corporatiei a reusit sa scape inainte ca Glico sa fie nevoie sa plateasca rascumpararea.

Cateva saptamani mai tarziu Monstrul a inceput sa incendieze masini, apoi a inceput sa trimita scrisori. Una din acestea ii anunta ca oamenii gruparii au otravit dulciurile firmei, producand pagube de 21 de milioane de dolari. La scurt timp gruparea si-a mutat actiunile la o alta corporatie alimentara, Morianga. Acestora li s-au trimis containere de cianura, ambalate cu grija in pachete inscriptionate “contine toxine”.

Dupa ce au continuat cativa ani sa tatoneze politia japoneza si diverse corporatii fara a lasa niciun indiciu (un investigator a devenit atat de frustrat incat s-a sinucis – dandu-si foc), Monstrul cu 21 de fete a trimis o ultima scrisoare inainte de a disparea complet: “suntem oameni rai. avem lucruri mai importante de facut decat sa ne luam de corporatii. E distractiv sa duci o viata de om rau. – Monstrul cu 21 de fete”.

ZODIAC

340cipher

In 2007 s-a facut si un film despre acest criminal misterios (cine stie, poate acesta, acum un om in varsta s-a delectat vizionand acest film). Zodiac a terorizat orasul San Franciso o buna parte din anul 1969, omorand cel putin 5 oameni. Ceea ce a fost interesant la el a fost seria de scrisori pe care le trimitea presei. “Nu ma puteti prinde” urmate de mesaje codificate, mesaje care nici pana in ziua de azi nu au fost decriptate.

Scrisorile contineau si informatii pe care numai criminalul adevarat le putea stia, si un cifru format din 408 caractere, din care, conform acestuia, se putea descifra identitatea sa. El a trimis ultima scrisoare in 1974. Cazul ramane deschis, iar in timp, multi oameni au sustinut ca stiu cine este adevaratul criminal (in general sustinand ca sunt rude ale acestuia), insa nu s-a aflat cine a fost de fapt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>