Ciudatii adancurilor

In adancul oceanelor se gasesc tot felul de animale ciudate. Mai jos veti gasi 7 astfel de animale.

1. Chimaera

chimaera

Denumit si “rechinul fantoma”, Chimaera este unul din cei mai vechi pesti cunoscuti de pe Pamant. Cea mai apropiata ruda a acestuia este rechinul, dar Chimaera este mai putin evoluat si traieste pe fundul oceanului, ajungand pana la 2600 m adancime.

 

2. Blobfish

blobfish

Blobfish este un peste gasit la adancimi mari (600-1200 m) in apele din Australia si Tasmania. De obicei, au maxim 30 cm si carnea lor este gelatinoasa, cu o densitate insesizabil mai mica decat cea a apei, ceea ce ii ajuta sa stea la adancimi atat de mari fara sa depuna prea mult efort.

 

3. Bioluminescent Octopus

bioluminescent octopus

Bioluminescent Octopus traieste in Golful Maine si este una din putinele caracatite cunoscute care isi produc propria lumina.  Organele care emit lumina ii  sunt utile ca sa pacaleasca prada sa inoate direct in gura caracatitei.

 

4. Rhinochimera

Rhinochimera

 

Rhinochimera traieste in Oceanul Atlantic si este inrudit cu Chimaera. Mai este numit si Straightnose Rabbitfish.

5. Squidworm  (Teuthidodrilus)

squidworm

 

Acest animal este considerat momentan un organism de tranzitie. Squidworm ajunge pana la 9,4 cm lungime.

 

 

6. Sea Angel

sea-angel

 

Sea Angel se numeste “inger” dar nu este intocmai bun. De fapt, acest specimen ciudat este un melc pradator. Platybrachium Antarcticum traieste in apele din Antarctica si vaneaza pteropozi (alti melci).

 

7. Glauert’s Seadragon (Phycodurus Eques)

Leafy-Seadragon

Glauert’s Seadragon este un peste marin din familia Syngnathidae, care include si calutii de mare. Dragonii de mare se gasesc in coasta de sud si cea de vest a Australiei si au niste proeminente pe tot corpul care seamana cu frunze. Forma lor ii ajuta la camuflare, deseori fiind confundati cu alge plutitoare,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>