Iti vei dori sa petreci o noapte aici! – Hoteluri neobisnuite din lume

Oamenii pleaca in concediu sau vacanta din diverse motive. Unii vor sa se relaxeze, altii vor sa se distreze, iar altii vor sa experimenteze. Pentru aceasta ultima categorie, au fost create niste locuri speciale de cazare.

Iata cateva din cele mai ciudate hoteluri din lume:

     1. Propeller Island City Lodge

Propeller Island City Lodge este un hotel din Berlin, proiectat de artistul Lars Storschen. Acest loc se face remarcat prin diversitatea tematica a camerelor sale.

freedom1m   Propellerislandcoffin

Totul a inceput in 1997 cand artistul a inchiriat patru camere din casa sa pentru a-si suplimenta veniturile. Deoarece era plictisit de ideea camerelor de oaspeti traditionale, Storschen a decis sa creeze camere tematice unice: Camera Simbolurilor, Camera Portocalie, Camera de Castel si Camera Oglinzilor.

In mod evident, popularitatea hotelului a crescut si in 1998 Storschen a cumparat spatiul liber din cladire si a proiectat inca 27 de camere de oaspeti. In prezent, hotelul este format din treizeci de camere inclusiv o galerie de arta, o receptie si o sala de mese.

Fiecare camera este considerata mai mult o opera de arta decat spatiu de locuit. Oaspetii primesc chiar si un manual cu norme pentru ingrijirea obiectelor decorative.

novel_artists_hotels_916952 propeller_island_city_lodge__berlin_by_alencredelalumiere-d5s3k7o

 

     2. Dog Bark Park Inn

Situat in Cottonwood, Idaho, SUA, hotelul acesta socheaza prin forma sa, de caine Beagle.

Dog-Bark-Park-Inn-Idahio

Dog Bark Park Inn a fost construit in 2003 de sotii Dennis Sullivan si Frances Conklin. Inauntrul cainelui de lemn se afla doua dormitoare cu decoratiuni cu tema canina, iar toaleta este in forma de hidrant.

dog-bark-inn-lg    Inside_Sweet_Willie_Dog_Bark_Park

Pe langa dormitoare, exista si un magazin de cadouri si o galerie de sculpturi unde se pot gasi nu doar statuete de caini din diverse rase, ci si alte animale.

3. Jules’ Undersea Lodge

Jules’ Undersea Lodge este situat in Key Largo, Florida si este singurul hotel subacvatic din SUA. Deoarece se afla la 9 metri adancime, pe fundul Lagunei Emerald, pentru a ajunge la el este nevoie de cursuri de scuba diving.

CFEEE3AB5C5C6D3FA2030FC6193E3  Jules_Undersea_Lodge

Hotelul a fost deschis in 1986 si a fost denumit dupa romanul lui Jules Verne, “20,000 de Leghe sub Mari”.

Jules-Undersea-Lodge

Inainte sa se faca hotel, acolo s-a aflat un laborator marin, numit “La Chalupa Research Laboratory”.

4. Giraffe Manor

Unii au in casa caini, altii pisici, altii au si una si alta sau alte animalute de companie. Dar cum ar fi sa stai la masa si sa vina o girafa sa iti ceara de mancare?

GiraffeManor2 E98A49F953C7924179EA5329FDF05D

Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare ar trebui sa ajungem in Lang’ata, o suburbie a Nairobi, Kenya. Aici se afla un mic hotel care gazduieste si girafele Rothschild, animale pe cale de disparitie.

giraffe-manor1

Hotelul a fost preluat in 1974 de Betty Leslie-Melville si sotul ei, Jock. La putin timp dupa ce au cumparat terenul si hotelul, sotii Leslie-Melville au aflat ca girafele Rothschild sunt in pericol de disparitie din cauza guvernului care le-a ocupat singurul habitat. Astfel, avand in vedere ca pe terenul lor erau deja trei girafe salbatice, cuplul a hotarat sa mai aduca un pui de girafa, pe nume Daisy. Acesta a fost urmat de un alt pui, Marlon si de atunci, impreuna cu alte asociatii si parcuri, au inceput un program de inmultire a speciei.

Giraffe_at_the_front_door,_Giraffe_Manor,_Nairobi,_Kenya giraffe-manor-surrounding3

In prezent, pensiunea gazduieste opt girafe si o parte din teren a fost cedata Centrului de Girafe, condus de Fondul African pentru Animale Salbatice in Pericol, o organizatie caritabila creata de Jock Leslie-Melville.

5. V8 Hotel

Hotelul V8 din Stuttgart este paradisul iubitorilor de masini. Este un hotel tematic, cu un design inspirat din lumea masinilor, gazduit de Muzeul Auto, numit Boblingen’s Meilenwerk.

Daca vreti sa dormiti intr-un Mercedes, un Morris Minor, un Cadillac sau intr-un Volkswagen, toate modificate in paturi confortabile, atunci acesta este un loc potrivit pentru voi.

1157398544 1161437525

clutchd-com-v8-hotel-5 petrol-station_1697335i

Ca bonus, colectionarii de automobile clasice isi pot parca masinile in cutii de sticla, prin care ceilalti sa observe modificarile si reparatiile facute pe ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>