Ploaia Vascoasa Din Oakville

vlcsnap-2011-06-17-00h11m58s209

Cu putin timp in urma am tratat intr-un articol o serie de mistere fara raspunsuri din ultima suta de ani. Ceea ce trebuie luat insa in considerare este faptul ca acea lista acoperea numai o parte din ciudateniile neexplicate petrecute in secolul XX [sa nu mai vorbim despre “restul” istoriei].

Aici vom discuta putin despre un alt caz misterios ce ridica semne de intrebare: mazga din Oakville. Pe data de 7 august, 1994, in orasul din statul Washington in jurul orei 3 dimineata a inceput sa ploua puternic, acoperind o suprafata de circa 30 de km patrati.

Desi ploaia este un fenomen comun in zona respectiva, localnicii au inceput in curand sa observe ca ceea ce cadea din cer nu era apa ci o substanta transparenta vascoasa, nemaivazuta de ei pana atunci. Acest fenomen bizar s-a manifestat in total de 6 ori, in decursul unei perioade de 3 saptamani. Ceea ce face povestea mult mai bizara este ca de cand a inceput sa cada substanta, aproape toti localnicii au inceput sa manifeste simptome puternice de gripa, ce au durat intre 7 saptamani si 3 luni.

ploaie gelatinoasa

Oamenii acuzau senzatii de greata extrem deputernice, frisoane, febra, dificultati de respiratie si vedere incetosata, iar cateva dintre cainii si pisicile locale, la cateva zile dupa au intrat in contact cu substanta ciudata s-au imbolnavit si au murit.

Unul dintre cetatenii orasului, Sunny Barclift, gasindu-si mama, Dotty Hearn, intr-o stare de sanatate deosebit de grava a hotarat sa o duca la spital, unde a fost diagnosticata cu o infectie grava la ureche. Sunny s-a gandit ca poate starea generala de rau din oras putea fi cauzata de gelatina ce cazuse in ultimul timp din cer, asa ca a hotarat sa trimite mostre spre a fi cercetate. Tehnicienii din laboratoarele specificate au stabilit ca mazga continea globule albe umane, insa nu au putut determina ce era de fapt substanta si din ce motiv a inceput sa ploua cu ea.

Ploaie gelatinoasa Oakville

Substanta a fost trimisa mai departe catre State Department of Health in Washington spre a fi analizata mai detaliat. Aici s-a descoperit ca in componenta misteriosului compus se gaseau si doua tipuri de bacterii, una specifica sistemului digestiv uman.  Din nefericire nici la SDH nu s-a putut afla ce era substanta si in ce fel ar fi putut fi legata de epidemia ce banduia orasul de provenienta. Una din speculatii sustinea ca substanta ar fi fost deseuri dintr-un avion, insa legile in vigoare obligau companiile aeriene sa coloreze deseurile in albastru, pe cand gelatina era perfect transparenta.

La aproapeun an de la aceasta serie de evenimente, Dotty si-a amintit ca pastrase in congelator niste mostre din aceasta substanta si s-a hotarat sa le trimita la un laborator de cercetare privat spre a fi analizate. Aici, unul dintre cercetatori, Dim Davis, a descoperit in mazga urme de celule eucariote, specifice majoritatii fiintelor vii. Deci, substanta vascoasa era, sau obisnuia sa fie vie.

In urma acestei descoperiri a aparut o noua ipoteza originara pentru bizara substanta/creatura: in urma unor teste militare navale, mai multe bancuri de meduze au fost aruncate in aer si ramasitele lor au cazut asupra orasului. Insa, aceasta teorie este putin plauzibila, deoarece ramasitele meduzelor trebuiau sa fi fost aruncate la distante foarte mari, si in acelasi interval temporar in care au avut loc “ploile”. De asemenea, lipsa mirosului putred constituie un alt contra argument adus aceestei ipoteze.

O alta explicatie ar putea fi aceea ca substanta provinede la teste militare aeriene. Fortele Aeriene ale SUA confirma faptul ca au facut teste in regiune in acea perioada, insa sustin ca nu stiu nimic despre gelatina aparuta in oras. Mai multi locuitori din Oakville spun ca au vazut in acea perioada, aproape zilnic, mai multe aparate lente de zbor ce survolau orasul.

Este posibil ca originile bilelor de mazga din Oakville sa ramana un mister pentru totdeauna. Multi cred ca orasul a fost de fapt scena unui experiment cu arme biologice, menit sa observe¬† efectele unor arme biologice pe teritoriul Statelor Unite. Din pacate in ziua de astazi nu mai exista nicio mostra a bizarei “ploi”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>